Fartfylld söndag

4 april, 2016 Av Av helenasahlqvist

Fick massor gjort igår. Började dagen med att så en odlingslåda i trädgårdslandet. Sallat, spenat, sallatslök och morötter. Får se om något kommer upp. Det visar sig helt enkelt. 
Lina hostade och fick feber, så vi fick hålla oss hemma tänkte vi. Efter lunch var jag dock lite rastlös och föreslog en biltur. Micke hade fått nys om ett fint fikaställe. Ett vindskydd på toppen av ett berg med bra utsikt och bilväg ända fram. 
På med GPSen och så drog vi. Fem mil bort visade det sig. Sista biten uppför berget på grusväg. Där fick vi dock vända, för tjällossningen hade gjort att det var två djupa kladdiga spår att åka i. Hade vi fortsatt hade vi nog varit kvar där än. Typiskt när vi bara hade någon kilometer kvar.
Ville ha lite bättre väg hem, så vi åkte till Grythyttan och tog Lokavägen hem. Vägen dit hade gått via Rockesholm en lite smal asfaltsväg. 
Har åkt förbi ”Konstiga huset” så många år nu. Jag vet inte varför vi började säga så, men Måltidens hus ser rätt konstigt ut. Nu ville Lina stanna och känna på huset, så det gjorde vi. 
Hemvägen gick snabbt, så rätt val att åka via Grythyttan.
Det märkliga var att det börjat regna när vi kom till Karlsdal. Det fortsatte tills vi var tillbaka i Kedjeåsen. Väl hemma var det inte tillstymmelse till regn. Måste varit lokalt.
Slängde i mig en macka och en kopp kaffe, sen drog jag iväg på cykel. Hade tänkt mig runt Äspedalen. Hade bara inte tänkt att det skulle vara så långt runt där. Det var jättelångt. Nästan 3,2 mil blev det. Rätt skön väg ändå, inte mycket backar när man väl kommer till Kilstabyn (Ungefär där det står Stenbäcken på bilden). Däremot riktigt mycket backar mellan hem och Stenbäcken. 
Höll bra tempo, men kände efter ca 1,5 mil att energin var på väg att ta slut. Saktade dock inte tempot utan höll i. Landade på 22 km/h i snitt vilket är bra med tanke på att i alla fall 1,5 mil är duktigt kuperat. 
Ha en fin måndag!