Söndag!

3 april, 2016 Av Av helenasahlqvist

Den övre bilden är från i fredags och den nedre från nyss. Ärtskotten växer så det knakar. Ca 1,5 vecka sedan jag satte dem, ärterna alltså. 
Tittar ut och det ser ut att bli en fantastisk dag idag. Jag ska passa på att så en drivbänk/pallkrage. Det får bli sallat, spenat, salladslök och sommarmorot. Ska bli intressant att se om något behagar gro. Sen får vi se hur det går med sniglarna. Hade invasion av Åkersnigel förra sommaren. Beror kanske på klimatet som var då. 
Jag han med att förbereda en odlingslåda till sådderna igår. Ska bara toppa med lite planteringsjord från säck så kan jag så. Använder Krav-godkänd jord. Hela trädgården i övrigt är ju just nu ekologisk, så då vill jag inte använda annan jord i just trädgårdslandet. 
Lådan står på lerjord. Den är bottnar med träflis som legat ett år och förmultnat. Ovanpå det lövkompost också den från förra året. De båda materialen är långt ifrån färdigförmultnade, men har i alla fall börjat. Överst just nu är en väl brunnen matkompost som är från två år sedan. Alltså 2014. Ovanpå det blir det sen ett tunt lager planteringsjord. Detta borde ju grönsakerna älska, eller?
Vi får se hur det går. Håller er uppdaterade.
Trevlig söndag!