Påskhelg

29 mars, 2016 Av Av helenasahlqvist

Fick meddelande på söndagmorgonen med fråga om vi ville med ut i solen. Klart vi ville det. Hade lite annat planerat, men fika i solen kändes roligare. Efter lite klurande på destination kom vi på att Murstensdalen kunde passa. Fick gå en liten bit till ett vindskydd bara. 
Vi var där på nationaldagen 2012 och gick då en slinga på fem kilometer. Det tog närmre en heldag för oss med fika och korvgrillning. 
Vägen till parkeringen var bitvis snöig och isig, men vi kom fram till slut. Barnen knallade på i rask takt och vi var snart framme vid Gruvtjärn. Där satt vi i solen och fikade en lång stund. Barnen lekte och vi bara njöt. Tack Lindbergs som drog med oss ut!
På eftermiddagen kämpade jag på med rabatten hemma. Bror Peter och Linda kom förbi och käkade kladdkaka. Så på kvällen drog vi till Svärföräldrarna och käkade. 
Igår var det dags att åka till storstad för shopping. Skulle egentligen till Örebro, men där öppnade de flesta affärerna kl 11. I Karlstad var de mer morgonpigga med att öppna 10, så vi åkte dit istället. Köpte jackor till barnen och lite andra saker och drog hem för att äta lunch. Fixade klart rabatten och drog ut på cykling. Lite längre den här gången. Landade på prick 3 mil. Blandat asfalt och grus. Tyckte jag hade motvind mest hela vägen. I nedförsbackarna mot Jacobs loge stod det nästintill still. Fick trampa nedför och det brukar jag aldrig behöva där. 
Var jobbigt uppför, men återhämtningen är kanon. Bara det planar ut eller går lite nedför hämtar jag tillbaka krafterna snabbt. Det är en härlig känsla för då kan man åka länge. 
Hela rundan avklarad på 1 Tim och 22 min är det snabbaste jag cyklat hittills när det kommer till distans. Ett bra kvitto på träningen jag gjort hittills och en bra motivator för att träna mer framöver. 
Ha en fin tisdag!