Lax och purjo

17 mars, 2016 Av Av helenasahlqvist

Idag blir det lax till middag. Vildfångad lax från Alaska. Ska tydligen vara Krav-godkänd. Ska panera den i sesamfrö har jag tänkt. Måste testa om det blir gott. Till det får det bli en hederlig gräddfilssås och potatis. 

Har sett hela säsongen av Sveriges mästerkock. Blir så sjukt imponerad av kockarna. De är så duktiga. Jag hade inte haft en chans om jag varit med. Hur långt kommer man på raggmunk och Nötstek loksom?!
Jag önskar att jag vågade mer i köket. Att jag hade mer idéer. Ibland gillar man ju faktiskt sånt man inte trodde man skulle gilla. Bara det att jag vågade smaka fisksås och ostronsås är ett fett kors i taket. Det var ju så himla gott i wok med grönsaker och kyckling. 
Igår sådde jag och Lina årets fösta grönsaker. Det var purjolöken som åkte ner i en bytta inne. Hade inga planer på att så inne i år. Fick dock backa på nämnda purjo. Den hinner inte bli klar ute. 
Ska väl inte så några mängder i år. Har lite annat för mig, men något får det bli. Lätta grönsaker som sköter sig själv.