Utelunch

10 mars, 2016 Av Av helenasahlqvist

Jag är inte direkt den som sliter trösklarna till lunchrestaurangerna direkt. Jag tycker helt enkelt inte det är ekonomiskt försvarbart att äta lunch ute när en matlåda hemifrån går lös på under tjugolappen.
Igår var dock ett undantag. Mina kollegor skulle gå till Hugos för att äta lunch. För en gångs skull hängde jag på. Passade rätt bra eftersom jag inte fixat matlåda hemifrån. Hade packat ner en liten påse Nachochips och en burk Makrill i tomatsås. 
Hade bestämt mig innan att jag skulle äta sallad. Tror det var ett klokt val. Fanns Rödspätta och baconbiffar att välja på annars. Panerad Spätta är inte min grej, däremot lät Baconbiff väldigt gott. Den var dock gigantisk så jag hade inte orkat äta upp den ändå. 
Kycklingsalladen var faktiskt riktigt god. Kommer definitivt bli fler gånger som jag skuttar över dit för lunch. Hade inte varit där sedan det var Masten och jag blev riktigt imponerad över vad de gjort med stället. Känslan av skolbespisning var borta helt. Lugnt och skönt var det.
Kollade på skidåkning igår. Han med ett träningspass mellan loppen. Passade på att titta igen på ”Gympaläraren” när jag trampade. Älskade serien ”Träna med Kalle” och den här är nog snäppet bättre.
Blir skrämd över hur dagens ungdom tänker och är i förhållande till idrott. ”Idrott är inte min grej helt enkelt” säger de som försvar till att de skolkar från Idrotten. Jag blir rasande. Dagens ungdom är curlade till oförsvarbarhet. Det finns ju tydligen föräldrar som står bakom detta, för jag skulle inte tillåta mina barn att ha den attityden. Skärpning Sverige!
Sen får man sig lite tankeställare också. Vi kan bli mycket bättre på att vara aktiva på fritiden. Hela familjen. Så vi inte hamnar i detta apatiska läge. 
Jag har ju varit fysiskt aktiv sedan den 14:e juli förra året. Jag har mått så sjukt bra sedan dess, mentalt. Att träna är bra. Ingen kan komma och säga något annat. 
Trevlig torsdag!