Det gäller att njuta

29 februari, 2016 Av Av helenasahlqvist
Gårdagen bjöd på ofantligt härligt väder. Vi bestämde häromdagen att vi skulle ut i skogen någonstans och grilla korv. Det var mamma som undrade om vi skulle med. 
Till vår förvåning blev vi helt själva vid Mellan Ämten. Hade inte räknat med att det skulle vara så lite folk i skogen. Alla pimplare var på en och samma sjö. Sjön bredvid som heter Sörämten. Det gjorde ju inte oss någonting. 
Några härliga timmar blev det i solen, sen drog vi hem. Jag var sjukt trött efter lördagkvällen. Brukar ju gå och sova senast tio, då är tolv sent. Speciellt när jag inte kunde somna om på morgonen när en av katterna ville gå ut. 
Tog en kaffe på altanen när vi kom hem. Var hur varmt och skönt som helst där ute. Bara att njuta vidare. Började tvätta taket på insidan också. Altantaket alltså. Det är så himla smutsigt. 
Avslutade eftermiddagen med motionscykling. Ett riktigt svettigt pass. 
Idag kör vi sovmorgon. Skulle bli tolv minus idag enligt SMHI, så då tänkte jag att barnen skulle få slippa frysa på morgonen. Det är dock dimma och bara fyra minus just nu. Kanske blir kallare när solen går upp. 
Det är nästan ljust ute också, vilket bara är att njuta av. Vårdagjämningen närmar sig med stormsteg. Många saker att vara tacksam för. Att ljuset är tillbaka och att våren närmar sig. 
Ha en skitbra måndag!
Helena