Lugn lördag.

7 februari, 2016 Av Av helenasahlqvist

Lugn och skön lördag blev det igår. Barnen och jag drog till stan på förmiddagen för att handla lite godis. De vill så gärna till Dollarstore där de får fylla en varsin burk för 20 kr. Vägde min burk när jag kom hem och den vägde 414 gram. Det gav ett kilopris på ca 48 kr, vilket är betydligt lägre än på andra ställen. Dessutom har de mina favorit godisar, Bumilingar. 
Hem och drog ihop lite lunch för att sedan bänka mig framför TVn och femmilen från Holmenkollen. 
När Micke kommit hem och skidåkningen var klar tog vi en skogspromenad med Emil. Han sprang och hoppade och studsade och skvätte vatten. Välbehövligt för en åttaåring. Det var isigt på en del ställen i skogen, så man fick passa sig lite. 
Väl hemma igen fick jag med mig Lina ut på löpning. Det blev nästan samma slinga i skogen som jag precis gått. Sen avslutade vi med en slinga på vägen så vi kom upp i två kilometer. 
När jag lämnat av henne hemma drog jag på reflexväst och gav mig ut på vägen igen. Skulle avverka tre kilometer tänkte jag. Första kilometern liksom andra hamnade runt 6.17 i tempo. Sen tänkte jag att det fick vara nog med slötakten. Blir lätt att jag kommer in i ett lunk och sen fortsätter. Ökade på farten rätt rejält och avslutade med en kilometer på runt 5.24. Då flåsade jag rejält när jag slutade. Skön känsla, älskar den känslan. 
Idag är det nog vilodag. Såvida inte vädret bjuder in till en MTB-tur. Det blir i så fall en lugn tur. Kan vara isfläckar kvar på vägarna, så det är bäst att ta det lite lugnt. Ska se på skidåkning också tänkte jag och så kanske plugga lite. 
/ Helena