Träningsplanering

19 januari, 2016 Av Av helenasahlqvist

Längtar till våren och löpning i skogen…
Jag skulle behöva en träningsplanering. Snart är det sex månader kvar till Cyklvasan och jag har ingen plan. Jag skulle vilja få lite skjuts i konditionen. Vet inte vad som hände med den efter utlandsvistelsen. Blev bara trött fort när jag sprang. Kanske brist på någon mineral i kroppen eller liknande. 
Är ju lite svårt att planera eftersom vi inte har en aning om när våren med bara vägar kommer. Just nu är det för halt ute för att springa. Har ju inga skor som lämpar sig ute just nu och att köpa ett par som kanske bara blir använda några få gånger känns inte prioriterat i dagsläget.
Får visserligen hålla tillgodo med motionscykeln, men det är ju inte lika spännande som att träna ute. Gillar ju att springa och cykla ute. Helst på helt nya vägar. Så visst lite planering gör jag väl. Sitter och letar nya vägar och områden att utforska när väl våren kommer.
Idag får jag i alla fall göra ett försök på cykeln inne. Har fortfarande ont i rumpan, men ett kortare pass kan jag nog klara av. Får köra ett hårt pass. Värma upp, köra järnet några minuter och sen varva ner. Kan ju vara minst lika givande som att sitta i en timma.
// Helena