Lördag morgon

16 januari, 2016 Av Av helenasahlqvist

Kylan håller i sig. Det är ju både bra och dåligt. Skönt att slippa slasket och skönt med snö som gör att det blir ljusare ute. Det har dock varit några grader för kallt för att åka skidor.
Nu har det dragits spår på de flesta ställena i Karlskoga. Så bara temperaturen kommer upp mot tio grader drar jag iväg. Vill träna! Har ju ett lopp att vara i form till i augusti. 
Igår försökte jag variera fredagsmaten lite från vad jag brukar. Det blev rätt bra. Gjorde en helt vanlig potatisgratäng. Till det åt vi kyckling. Fortsätter köra på den som kommer från Holland. Det är den enda jag hittar i frysdisken som inte är marinerad. 
Delade filéerna när de tinat. Masserade in två pressade vitlöksklyftor, chili från kvarnen som heter chiliexplotion och salt på alla sidor på filéerna. 
Stekte dem på medelvärme i ganska mycket margarin. Lade dem i en ugnsform, vispade ur stekpannan med en skvätt vatten och hällde det i formen. In i ugnen med det tills kycklingen var klar.
Fick lite grädde över från gratängtillagningen och det vispade jag ur formen med. Så fick jag en gräddsky. Dessutom lite kokt Broccoli. 
Kunde nog inte bli bättre. 
Jag vill bli bättre på att laga mat. Vi äter jämt samma saker och det är så himla tråkigt. 
Idag får vi se vad vi ska göra. Vi har inte bestämt än. Tror att Micke eventuellt ska fixa bromsarna på Volvon. Den behöver besiktas snart så då ska de vara tipp topp. Present ska vi fixa inför Stinas kalas imorgon. Tänk va åren går snabbt. Hon är ju snart skolstor tjejen. 
Trevlig lördag!
// Helena