November börjar på topp

2 november, 2015 Av Av helenasahlqvist
Helgen har varit hur bra som helst. Städade riktigt ordentligt under förmiddagen i lördags. drog fram möbler som aldrig varit framme förut och dammade bakom. Behövdes verkligen. Han inte med hela huset, men stora delar i alla fall.
Åkte en liten sväng i skogen med MTBn. Bara för att testa hur den funkade i terräng. Jag blev riktigt impad. Kommer bli kul att åka skog till våren. Kanske funkar i vinter med när det blir is på de vanliga vägarna. 
Dryga en km åkte jag och sen gav jag mig ut på löpning. Sprang ca 5 km i lugnt tempo. Var inte meningen att det skulle bli lugnt, det bara blev så. 
Sen bar det av mot stan och middag hos Lindbergs. Fick grillat (alltid uppskattat) och kladdkaka. Hur gått som helst. Var dock rätt trött, så vi gav oss av hemåt rätt tidigt. 
I söndags behövde vi komma ut. Följde med Lindbergs och svärföräldrarna till en sjö nära Kyrksten. Eldade brasa, grillade korv, fikade och bara njöt. Inte bästa vädret, men det var ju i alla fall uppehåll och brasan värmde så himla skönt. 
Sen åkte vi hem och jag slängde mig iväg på cykeln. Hade planerat att åka en rutt till Knapped vid Lunedet, via Bratta. Räknade med att det kunde ta runt två timmar. Jag var iväg halv tre och det rullade på riktigt bra. När jag kom till Kilstabyn så blåste det dock rätt bra och när jag svängde av mot Bratta så var det ganska rak motvind. Där lutade vägen konstant uppför. Inga problem att ta sig upp ändå, men i halva backen upp så beslutade jag mig för att vända när jag korsade Lunedsleden. 
Dit var det ca 14 km, så jag insåg att det skulle bli en lång tur ändå. Pausade klockan och tog några bilder, drack lite vatten och andades lite.
Det ska vara helt ok att cykla leden här. Ska nog ta och cykla hela något tag. Förra försöket gick ju inte riktigt som planerat, men det är stor skillnad på cyklarna.
Vägen som fortsätter mot Bratta
Uppför, uppför och med uppför.
2 km uppförsbacke var det till leden. Det betydde två kilometers nedförsbacke tillbaka mot Kilstabyn. Jag vågade inte släppa på full fart hela vägen, det kommer väl när jag litar bättre på min åkning. 
sen gick det lätt mot byn, men när jag svängde av mot Lämås så var det rak motvind. När klockan slog över på en timma och jag kommit över två mil var jag hur nöjd som helst. 
Väl hemma var jag trött, men inte helt tom på krafter. Det började dock skymma rätt bra och jag är glad att jag beslutade mig för att korta av sträckan. Det blev totalt nästan 2,8 mil. 
Så sammanfattning av helgen: Sjukt nöjd med cyklingen, blev nästan 5 mil på nya cykeln. Bra löpning. Rent hus. Trevlig lördagkväll och en skön söndagförmiddag och lunch i naturen.
// Helena