Oktober

1 oktober, 2015 Av Av helenasahlqvist

Det är mörkt när jag går upp och det är mörkt när vi myser ner oss i soffan på kvällen. Hösten har verkligen kommit fort i år tycker jag. Förkylningen håller i sig, men igår var jag tillbaka på jobbet. Passade även på att åka till badhuset efter jobbet och möta upp resten av familjen för lite bad. Hade kanske varit bättre att åka hem och vila, men det gick bra ändå

I tisdags eftermiddag ville jag ut och röra på mig. Har man legat inne i nästan en vecka så drar det rätt bra i kropp och knopp om att få komma ut. Vädret var ju så himla fint dessutom. Bara för att testa krafterna tog jag en promenad i skogen. Tänkte att jag skulle utforska lite nya stigar. Vilken vinstlott det blev. Hittade en jämn fin stig som sakta makar sig uppför ett berg. Hade velat gå längre, men efter 1,5 km vände jag hem. Resten får jag utforska vid löpning någon dag.  
Det var dock inget lätt val att vända om. Inom mig finns en vilja att utforska. Vad finns bakom nästa krök? Vart leder den där stigen? Sen är det bara skönt att vara där, i skogen, i tystnaden och låta tankarna bara vara. Har så lätt att tänka i skogen. Kanske borde ta med mig skolböckerna och sätta mig där, på en mossig sten, med en kopp rykande hett kaffe och bara tanka kunskap. 
Om två veckor har jag studieledigt en vecka. Får hoppas på bra väder då. Om jag inte kan ta med boken och kaffet till skogen, så kan jag ju ändå gå ut där och tanka energi innan läsningen.
Nej, nu vill jag bli helt fri från förkylningen, så jag kan motioner igen. 
Ha en bra torsdag!
// Helena