Grovplanering

14 september, 2015 Av Av helenasahlqvist
Det sägs ju att hoppet är det sista som lämnar människan. Så trots att sommarens odling gick sisådär så finns hoppet om att det ska gå mycket bättre nästa sommar. 
En regnig dag som denna så går tankarna till nästa sommars projekt. Jag är inte färdig gällande drömmen om odling. Jag vill ha en trädgård som ger mig massor av mat. Jag har inte helt gett upp tanken på spenat och sallat i år. Jag sådde en kallbänk för ca 1,5 vecka sedan och igår såg jag att de kommit upp. Passade på att vattna eftersom det är lock på. Vill inte att de ska duka under för att det är för torrt. 
Kom precis på en grovplanering för nästa år och var tvungen att skissa ner den direkt. Är så lätt att glömma annars. Kom på att Hallonjordgubbarna givetvis ska stå bland hallonplantorna. Det säger ju sig nästan självt, eller?
Det som är svårt, när man inte har landet framför sig, är att föreställa sig hur mycket plats som finns. Hur många rader sallat kan jag så? Hur många rader potatis? Frågorna är många.
Nåja.
// Helena