Hjo och mässa

13 september, 2015 Av Av helenasahlqvist
I fredags drog vi iväg till Hjo efter jobbet. Tänkte att det var en lagom lång bit kvar till Jönköping på lördagen. Hade Husvagn och Husbilsmässan som mål för helgen. 
Checkade in och fick välja plats fritt. Körde in på campingen och parkerar för att gå runt och kika ut en bra plats. Då såg jag en arbetskamrat vid en husvagn. Hon och hennes man hade tänkt som oss, att det var lagom bit till Jönköping från Hjo. 
Vi ställde upp ett par rader därifrån. Grillade hamburgare, tog en promenad runt campingen och gosade in oss i soffan för att se på Fångarna på Fortet.
Hörde när jag gick och lade mig att det var ganska livat i närheten, men somnade faktiskt ifrån det. 
Vaknade supertidigt i lördags. Vid sju drog grannen bakom oss på radion i förtältet. Jomen härligt! Nåja, vi var ju ändå vakna, men alla som sov tyckte nog inte det var lika trevligt. Funderade inge mer på det. Åt tidig frukost och drog till mässan.
Fick vänta i en hall innan mässan drog igång. Emil och Lina fick testa att köra Mower. Det tyckte de var skitkul. Smidig sak, men på tok för dyr. 
Tittade massor, men han ändå inte se allt. Det mest imponerande var att vi sprang på ett par från Karlskoga som vi känner igen, vår näst närmsta granne Lennart i Säfsen, arbetskamraten från Hjo camping och till slut Åsa som även hon campar i Säfsen. Åsa jobbar som säljare på en husvagnsaffär i Eskilstuna, så hon jobbade för fullt.
Vi orkade med ett par timmar i Jönköping, sen åkte vi tillbaka till campingen. Då hade mamma och pappa kommit. Vi åt lunch och tog en promenad in till hamnen i Hjo. Det var ganska soligt, men det blåste smått storm. 
Gick och sov i ganska bra tid igår och det var tyst på campingen. Sen vakande jag vid tre av att grannen i husbilen bakom skrek på sin gubbe. Gud som hon härja. Stackars gubbe. Han satt tydligen i förtältet och hade tandvärk. Till slut fick han gå in och lägga sig och det blev tyst. 
Dock var de vakna vid sju och placerade sig i förtältet. Då började hon träta på gubben igen och kallade honom ego ett flertal gången och sa att han inte tålde höra sanningen och jag vet inte vad. Sjukt jobbigt. Sen vet jag inte om gubben försökte överrösta tanten med radion för det åkte på i bott typ. 
Fanns inte så mycket att göra. Vädret var mest mulet och blåsigt. Vi bröt upp och åkte hemåt. Tog vägen från Karlsborg mot Granvik och svängde mot Tived. En mycket fin, men väldigt liten väg. Försökte hitta ett lämpligt lunchställe.
Till slut svängde Micke av där det stod Turistväg på en skylt. Tänkte att det säkert fanns något ställe att stanna på. Det gjorde det.
Sämre utsikt kunde vu ju ha när vi åt om man säger så…
Det var den helgen. Kul med Elmia och kul med camping och skönt att komma hem till trädgården. Hann faktiskt fixa lite i trädgården med. Var så skönt att gå och pyssla. 
Träning blev det ingen igår heller. Har känningar i halsen, så det får avvakta tills den är frisk.
// Helena