Rutin

8 september, 2015 Av Av helenasahlqvist

De senaste veckorna har jag tränat varannan dag. Nu helt plötsligt har jag inte tränat på fyra dagar. Hjälp! Jag är livrädd att jag ska tappa rutinen som jag fått. Kan ju inte rå för att jag blivit förkyld, men ändå. Det är ju så skönt att träna, faktiskt. Se utveckling.
Idag är det träningsdag. Jag får se hur jag känner ikväll. Se om jag kan ge mig ut på en liten löptur. Egentligen har det ju ingen betydelse hur lång den blir, bara att den blir av. Så jag inte tappar bort mig.
Hade på mig träningsklockan igår på jobbet. Är ju ganska skrämmande hur lite steg det blir på en dag. Klockan är inställd på ett mål på 7500 steg på en dag. Jag klarade med knapp marginal att nå det målet. Då var det ändå min hämtapåfritids vecka och så var det föräldramöte igår kväll. Hade det inte varit för mötet hade jag inte nått målet.
Tänk hur många som har lika stillasittande arbete som jag har. Som inte kommer upp i det låga målet 7500 steg på en dag. Inte konstigt om befolkningen är överviktig. För vi minskar väl inte portionerna på maten direkt? Eller?
Har funkat bra att vara godisfri också. Äter på lördagarna, men inget mer. Inte så sugen då heller faktiskt. Kan slinka ner ett och annat Mariekex på jobbet. Har ett paket ifall sötsuget tittar fram. Känns dock rätt harmlöst när ett kex innehåller 17 kcal, och 20% av vikten är från sockerarter. Byt ut den mot en Kexchoklad där 43% av vikten är sockerarter. Sen är det ju skillnad på vikt. Ett Mariekex väger ca 4g minsta Kexchokladen 25g och går lös på 124 kcal. Inte för att jag är rätt före vare sig sockerarter eller kalorier, men ändå. Får säkert inte i mig mina 1800 kcal ändå på en dag. Inte en vanlig dag i alla fall. Dock behöver jag bli bättre på att äta grönsaker. Är riktigt dålig på det.
Pallrade mig faktisk iväg till skogen i söndags för att plocka blåbär. Ville få i mig lite antioxidanter, blåbär ska ju vara fullproppade med det. Gott är det också, med mjölk socker och en mjuk smörgås.
Nej, jag vet inte vart jag ville komma med det här inlägget egentligen. Ska nog ut och träna ikväll ändå, så jag blir lite mera produktiv. Får ta det lugnt helt enkelt. So long!

// Helena