Omtag…

5 september, 2015 Av Av helenasahlqvist

Förkylningen som jag trodde var borta har tagit om. Om det har att göra med träningen i torsdags, eller något annat vet jag inte. Kan nog vara en kombination av många saker. Känns skumt i luftrören på något vis, som att det sitter något och gror där nere. Nåja, det lär ju gå över. Inte mycket varar ju för evigt.
Idag är det ett Trail-lopp i Ånnaboda. Upptäckte det för ett par veckor sedan och det hade varit grymt kul att vara med. Dels är det ett lopp som heter Bergslagen Ultra. Det har sin målgång i Ånnaboda och utgår från Digerberget i närheten av Nora. Det är på tok för långt för mig, 47,5 km. Sen är det ett lopp som heter Kilsbergen Trailrun. Det är på 14 km och skulle passa fint, om jag varit bättre tränad. det loppet utgår från Ånnaboda, följer Bergslagsleden mot Suttarboda och går åter mot Ånnaboda via Storstenshöjden. Vad jag sett så sa man uppför backen för att sedan gå i mål i Ånnaboda. Får bli nästa år. Är det någon som vill med då? Är ju ett helt år att träna till det. n lagom målsättning.
Försökte hitta en lagom lång runda här hemma att träna på. Än kommer jag inte runt så långt, men till våren kanske. Tog hjälp av Eniro för att rita en rutt och det blev följande resultat.

Jag vet inte varför 1:an kom dit, men bortse från den. Först är det grusväg till 1 km, bort till 3 km är det asfalt och sen grusväg fram till den där 1:an som hamnat där. Där viker man in på Lunedsleden och det är stig ända fram till 7 km. Vid 6:an är det en grym uppförsbacke. Där hamnade jag med MTB:n förra året när jag hade förhoppningar om att det gick att cykla leden. (Det gick inte, se länken…). Sen går det nedför på grusväg nästan ända hem. En liten bit på asfalt bara.

Nåja, först ska förkylningen bort, sen kan jag fortsätta träna. Kul bara att ha ett mål med slitet.

// Helena