”Nu är det fredag”-igen

4 september, 2015 Av Av helenasahlqvist
Veckan har rusat fram. Trots att jag varit hemma mer än halva veckan med sjukt barn har jag fått dagarna att gå i rekordfart. Passade på att baka igår och gräva trädgårdsland.
Fin, fin majs.
Jordärtskocka
Djupgrävning

Tack vare ovan nämnda grävning har jag träningsvärk idag. Tur att jag gillar träningsvärk. Knasigt kanske, men jag gör faktiskt det. Det är liksom kvittot på att jag gjort någonting bra. Ett friskhetstecken. Jag grävde ur en av odlingslådorna, lade i flis från kompostkvarnen i botten och fyllde igen. Blir som en upphöjd bädd och dessutom mer dränerad än det varit innan. Hade nog tänkt så lite spenat och lägga ett lock på, men jorden var som en enda sörja. Får kanske bli dagens projekt om det hinner torka upp lite. Ska assistera Micke vid uppsättning av nya vindskivor i eftermiddag. 

Förkylningen som jag trodde skulle slå ut mig totalt häromdagen, hade gett med sig till igår. Eftersom jag ”missat” träning i onsdags, så kände jag för en lugn cykeltur igår. Tänkte att jag skulle hålla koll på pulsen med träningsklockan. Det gick rätt så bra. Till slut slog dock tävlingsdjävulen till och jag ville klara rundan på under 60 min. Eftersom jag inte visste exakt hur långt jag hade kvar, så trampade jag på. Klarade det med 4 min tillgodo och tempot på mer än hälften av rundan var lågt. Det bådar gott inför framtiden.
Satt på morgonen och kikade lite på bloggar. Har ett gäng jag kollar in på varje dag. Så länkades det till en kille som heter Erik Sander. Han skriver om träning och kost. Väl värt att läsa. Jag fastnade direkt. Det verkar vara en kille som har koll om man säger så. Inte påstår saker ut ur tomma luften utan vill ha grund i sina påståenden. Vetenskaplig grund. Det är även något han rekommenderar att man tar sig en funderare på innan man tror något, att söka fakta bakom påståenden. Klicka på länken(hans namn) ovan så kommer du till hans blogg…
Nej, dags att fixa fredagsfint här hemma.
// Helena