Skördefest

3 september, 2015 Av Av helenasahlqvist
Igår kunde vi nästan ha skördefest här hemma. Var sugen på Raggmunk så jag gick för att se om vi hade någon potatis. Det fanns riktigt mycket. De var dessutom rätt stora. Det är Asterix som jag satt ur en påse jag köpt i mataffären. Alltså inte godkänt utsäde, men i alla fall. Bara lyckan att skala den är obeskrivlig. Det är stor skillnad på köpt lagrad potatis och potatis som kommer direkt ur jorden.
Nu får de vara kvar i trädgårdslandet tills vi ätit upp alla. Än så länge lagras de bäst där de står. 
Fick även glädjen att skörda två fina små plommon. Det är sorten Opal och de har inte gett skörd hittills. Något omogna var de, men goda ändå. Nästa år hoppas jag på större skörd.
Just nu sitter jag och väntar på att brödkakor ska jäsa färdigt som jag bakat. Bäst att passa på när jag ändå är hemma. Det är ju så himla gott med hembakat. Sen ska jag försöka hinna ut och gräva lite i mitt trädgårdsland. Behöver börja planera för nästa säsong. Jordgubbarna sitter så utspritt just nu, så de behöver buntas ihop lite. Synd bara att det är tre helt olika sorter. Får väl plantera en sort i rabatten kanske. 
Idag är jag dessutom piggare och halsen känns inte av. Om jag hinner ska jag ta en MTB-tur när Micke kommer hem. Att cykla är lite lättare träning än att springa och jag känner att jag vill ut och röra på mig. Känna igenom hur kroppen är och så. Lite enklare att kontrollera intensiteten på cykel. Får använda pulsmätaren så jag inte drar på utan att tänka mig för. Ska gå att ställa in pulsvarning på den. Kanske värt att testa…
Ha en bra torsdag!
// Helena