Utehelg

27 augusti, 2015 Av Av helenasahlqvist
Har hunnit bli ganska många dagar sedan det var helg, men det blev inte av att jag skrev detta inlägg. Laddade upp bilderna i måndags, men sen har det gått fort. I lördags drog vi med husvagnen till Hanssons sommarstuga. Fiskade, grillade och åt kräftor. Satt ute till efter klockan tio. Var riktigt mysigt.
I söndags började vi med fiske.Micke fick en stor fisk och jag en relativt stor. Lina satte på en Popper och fick en groteskt stor Abborre. Så himla kul för henne. Vi fick knappt upp den så stor var den. Har aldrig sett en så stor Abborre förut. Den ser pytte ut på bilden, men det var den inte.
Fortsatte söndagen med att åka till en sandstrand som Micke och jag varit vid förut. Den låg som synd är i skugga under dagen, men ute i vattnet var det sol. Långgrunt och perfekt med barnen. 
I måndags åkte vi till Mullhyttan efter jobb och skola. Min mormor fyllde 94 år på tisdagen så vi grattade henne. Jag hade köpt med en tårta och mamma gjorde räkmackor. Hade en riktigt skön kväll i solen. Mormor hon bara njöt. Trots att hon är så gammal är hon ganska pigg och glömmer inte någonting. Det är skönt. 
I tisdags var det regn. Skulle ju ut och springa, men drog på det länge. Så när jag väl tog mig ut hade det nästan slutat regna. För en gångs skull hittade jag ett nästintill lagom tempo. Har så svårt att ligga på ”samtals” tempo, men nu var jag nära i alla fall. Sprang mina 3 km och var inte trött efteråt. Svettig, ja, men inte trött. Så ett tempo runt 6.3-6,4 min/km är det jag bör ligga på. Sen blir det ju bättre allteftersom, men just nu ligger det på det. 
I går var det onsdag och jag fick ett erbjudande jag inte kunde säga nej till. En halvtimme innan jag tänkt sluta jobba så skickade Mallan en förfrågan om vi ville med till badhuset. Jag tvekade först. Hade planer på att städa huset när jag kom hem. Har varit så mycket några dagar, så det har inte hunnits med. Mallans förslag vann och barnen jublade när jag sa att vi skulle till badhuset. Lyxigt värre var det. Vi kom dit och var i bassängen vid kvart i fem. Från kvart över fem var vi själva. det är annat än lördagarna när man får armbåga sig fram i Djungelbadet. 
Idag ska det bli mer träning. Har en ny liten vän som jag ska ta med mig, men den får jag skriva om en annan dag.
//Helena