Lördag morgon

22 augusti, 2015 Av Av helenasahlqvist
Det är tidig lördagmorgon. Jag kan inte sova. Det är ju så typiskt. När det äntligen är helg, då är jag hur pigg som helst på morgonen. Nästan i alla fall. Har lite huvudvärk. Inte kul att starta dagen med huvudvärk. Får se om kaffet kan ta bort den. 
Veckan har bestått av ganska mycket fysisk aktivitet. Började med en promenad på söndagkvällen. Ville bara komma ut. Gick en kort runda runt Linnebäck. Bilden nedan är från den. Syns ett vitt hus långt där borta. Till höger om det ligger vårt hus.
I måndags var det träning. Sprang lite i skogen. Jag var dock inte själv där uppe. Var en kille och en tjej som var ute och gick med en hund. Eftersom jag inte kände igen dem blev jag lite fundersam. Har ju hänt en del kring löparspår senaste tiden. Inget jag brukar vara rädd för och definitivt inte i vår skog.
Skogen i sig räds jag inte, den är min vän. Älskar skogen, där är det oftast helt stilla och fridfullt. 
I onsdags löpte jag en slinga som är nästan 5 k och den slog jag rekordet med nästan en minut på. Hur nöjd som helst. 
Cyklade till jobbet i torsdags. Försökte ta det ganska lugnt. Det är ju inte direkt kul att bli jättesvettig och sen gå och stinka hela dagen. 
Efter jobbet drog jag på mig träningskläder och cyklade till Labbsand. Gick mycket lättare än jag föreställt mig. Det enda bekymret var obalans i något av hjulen. Visade sig att däcket var helt sprucket. Nästan så att cykelslangen tittade ut. Tur det höll hela vägen. Blir till att köpa nytt.
Fick mat i Labbsand när resten av familjen kommit och vi badade. Var ganska kallt att doppa sig, men väl i var det skönt. 
Igår blev det mer löpning. Skulle egentligen ta en liten lugn runda, men det blev ändrade planer. Blev löpning upp på berget snett bakom vårt hus. Obanat, högt ris, snår och så. Väl uppe på höjden finns en körväg att springa ner. Riktigt bra träning blev det. Så istället för träning varannan dag har jag nu råkat träna tre dagar i rad. Det fungerade ju det med, men jag ska ta och återgå till planen. Varannan dag räcker gott. 
Så lite trädgårdsuppdatering. Två tomater har mognat. En är det en snigel som tuggat på, men den andra kan vi nog äta. Det är riktigt torrt just nu, så egentligen behöver jag vattna. Det har dock inte prioriterats. Jag är så trött på det som inte växt. Inte ens ogräset har växt i trädgårdslandet i år. Hur märkligt som helst. 
Visst jordgubbar har vi fått och majsen är riktigt fin, men ingen sallad, inga morötter, ingen spenat. Det ska ju liksom vara enkla saker att odla. 
Nej, mer kaffe för min del och ha en bra dag!
// Helena