Pimp my ride…

12 augusti, 2015 Av Av helenasahlqvist
Har funderingar på om jag kanske ska börja cykla till jobbet i höst. I alla fall de dagar vädret tillåter och Micke jobbar förmiddag. 
Min cykel är dock inge vidare att använda för pendling. Den har bara tre växlar och rullar inte så bra. Tittade på om det var läge att köpa ny cykel, men de kostar ju en del. Då kom jag på att jag kanske kunde växla upp den cykel jag har. Kollade lite på det, men att köpa drev och växlar är inte helt gratis.
Då kom jag fram till att det är bättre att snygga till min gamla cykel från -94. Den har i alla fall hela 12 växlar. Ja vad säger man, tekniken har gått framåt sen dess. Då var väl 18 växlar mycket. 
Bockstyre var på modet då, men inte särskilt bekvämt att köra med. Sadeln är paj, så ett byte behövs där. Visade sig att Biltema har ju massor av reservdelar. Relativt billigt också. Fixade nytt styre, handtag, växlar, vajrar och en ny sadel. En liten quickfix kan man säga.
Blev riktigt bra måste jag nog påstå. Lite kvar att göra är det. En ringklocka måste finnas enligt lag. Annars ska bara lamporna bytas också. De fungerar inte. Får se när det blir premiärtur till jobbet. 
// Helena