Torsdagsträning.

17 juli, 2015 Av Av helenasahlqvist
Igår blev det förmiddagsshopping för mig och Micke. Lina fyller tio om bara en vecka. Eftersom vi kommer vara på resande fot då, så var vi tvungna att förbereda present den här veckan. 
Lämnade barnen i Labbsand vid tio och drog till Örebro. Halv ett var vi tillbaka och hade dagen framför oss. 
Jag fick inte speciellt mycket gjort. Satt mest hela eftermiddagen och sökte information om Hamburg. Hur man tar sig fram, vart man kan parkera osv. Eftersom det inte verkar vara jättevanligt att hemsidor i Tyskland översätts till Engelska, så fick jag leta en del. Fördelen är att man får fila till sina tyskakunskaper. Kan väl inte påstå att jag kan språket, men två år i skolan borde jag ju ha någon nytta av.
Gårdagens huvudmål var att träna. Skulle ta samma slinga som förra gången för att se om det gick lättare. Hade grym träningsvärk igår, så jag visste inte riktigt hur det skulle bli. Blev mjukare i kroppen ju längre dagen gick, men var fortfarande stel när jag knöt skorna.
De första hundra meterna gick knackigt. Det är nog inte så dumt att värma upp ändå. Jag har aldrig värmt upp. Under mina aktiva år ville jag inte slösa energi på att värma kroppen. Jag behövde all energi till tävlingen. Man lär sig med åren. Jag har lärt mig att äta mat. Kanske inte rätt mat, men mat i alla fall. Får ta en sak i taget. ?

Resterande del av passet gick över förväntan. Kände att det fanns fart. Kunde sträcka ut i nedförsbackarna och hade fart i benen uppför. Filade till tiden med mer än minuten, vilket jag är mer än nöjd med. 
Skulle dock behöva köra intervaller istället. Det ger liksom mer. Då kommer flåset bli än bättre. Får se om det blir det imorgon, så spar jag min trekilometerssträcka tills vi kommer hem från Tyskland och Danmark. Kanske jag är nere och nosar runt femton minuter. Då är det dags att sätta nya mål.
Har efter mycket pyssel fått in alla Norgebilder på datorn. Så det kommer nog poppa in några inlägg framöver. Får bli att schemalägga dem, så inte allt kommer i ett svep. 
Ha en bra fredag!
// Helena