Första natten i Norge

10 juli, 2015 Av Av helenasahlqvist

Efter ett återbesök för Lina på vårdcentralen kl halv tre igår, med en mindre operstion av fot. (ett litet snitt i foten för att få ut var och ev glasrester) Kom vi iväg kl kvart över tre. Hade som mål att komma ur Sverige innan vi stannade för natten.
Klockan tjugo i sex korsade vi grönsen vid Morokulien. Stannade för att hömta campingkatalog över Norge och äta sent mellanmål. Tänkte oss att vi kunde åka ca två timmar till innan vi stannade.
Siktade in oss på Hamar. Där fanns en camping vid Mjösas strand. Valde den på GPS en och körde. En vacker tur måste jag säga. Hamnade dock ofrivilligt på en betalväg vid Kongsvinger. Den var nog helt ny för varken gps eller kartbok hade med den.
I Norge är det så. Bygger de en bro, eller en ny väg eller tunnel, ja då får man betala. Det kan man ju tycka vad man vill om, men standarden på vägarna har hittills varit hur bra som helst.
Mellan Skarnes och Hamar varnades det för får och kor på vägen. Efter flera mil såg vi kor, på vägen.
Kom fram till Hamar och följde gpsen ner mot Mjösa. Ingen vägskylt om camping någonstans. Inte så konstigt när vi kom fram och campingen var stängd. Vet inte när det var camping där senast. Inte i år i alla fall. Den låg jättefint, så lite märkligt är det.
Åkte vidare till nästa. Den låg högt uppe på ett berg i Hamars utkant. Där fanns det plats, men tjejen i receptionen sa att det var ungdomsfestival på campingen. Det gick bort, så det var bara att leta vidare. Då var klockan tio i nio. Hade skrivit upp innan vi åkte några campingars öppettider. Nästkommande camping var öppen till 22:00. Var bara att hoppas att de hade plats för oss.
Svängde av E6:an vid Moelv. Även den här Campingen låg vid Mjösas strand. Plats fanns och vi kunde stanna för natten.
Campingen bjuder också på WiFi, så just nu ligger barnen i varsin säng och surfar. De hade inte räknat med internet på hela resan. Så kunde ju jag blogga också.
Idag ska vi vidare norrut i Gudbrandsdalen och senare Romsdalen. Åndalsnes är målet för dagens etapp som bör bli kortare än gårdagen.

Trevlig fredag!