Första semesterdagarna.

8 juli, 2015 Av Av helenasahlqvist
Det är intressant hur dagarna flyger iväg bara semestern kommer. De här första dagarna har gått hur fort som helst. Nu väntar vi bara på att få åka iväg någonstans. Lina trampade in glas i foten för mer än en vecka sedan. Trodde att det inte var något kvar i foten, men det har blivit mer och mer ont. Igår fick hon en tid på vårdcentralen. Hon fick en platta under foten som ska dra ut det som är kvar, om det är något kvar och återbesök imorgon. Förhoppningsvis kan vi åka efter det, men vi får se.
I lördags åkte vi till Kristinehamn. Jag skulle iväg och handla så då passade vi på att åka ut i skärgården och äta glass. Där var det riktigt skönt att sitta för det var ganska mycket vind. 
I söndags var vi till Örebro och Marieberg. Efter det skulle vi äta mat i Mullhyttan. På vägen dit åkte vi till Lanna gruva. Jag har aldrig varit där förut. Det var sjukt mycket folk där. Det hade jag inte förväntat mig. 
Hade badkläder med, men eftersom det var så mycket folk så stannade vi inte och badade. Istället åkte vi till Sixtorp. Det var riktigt skönt att bada där. Mitt första dopp i en sjö för i år.
I måndags och i går grejade vi hemma. 
Sockerärterna blommar jättefint. Tyvärr är det inte många av de jag sådde som kommit upp. Får så i mer tror jag. Så kan jag skörda i augusti och september.
Det som kommer i mängder är jordgubbar. Vi kan frossa i jordgubbar just nu. Det är ju både gott och nyttigt.
Nu väntar jag på att det ska upphöra med regnet en stund så jag kan packa husvagnen. Förhoppningsvis kommer vi iväg för en långweekend nu i helgen. Vi har planerat att åka till Trollstigen i Norge. Hade andra planer från början, men de innehöll vandring på dryga fyra kilometer. Eftersom Lina har ont i foten så får det bli en bilsemester istället. Ser fram emot att komma till Norge. Var så länge sedan sist.
// Helena