Klarblå himmel

23 maj, 2015 Av Av helenasahlqvist
Att gå upp och det inte är ett enda moln på himmelen. Kan dagen börja bättre? Enligt prognosen så ska det bli så hela dagen. Jag hoppas att det stämmer för i kväll ska vi få gäster. Så det skulle ju vara skönt om vi kan sitta på altanen. 
Satt vi i förtält vid Valborg och det var typ fem plusgrader ute, så går det säkert att sitta på altanen ikväll när det i alla fall ska vara tio grader.
Kan inte förstå att det är mindre än en månad kvar till midsommar. Då vänder det, ljuset försvinner. Vart tar tiden vägen? Snart är semestern här och snart är även den över. 
Majs, Gurka och Gurka. Två olika sorters gurka har jag sått.
Har ställt ut lite växter på altanbordet. De får nog mer ljus där än inne i fönstret. Det är lite varmare på altanen än ute också, så då blir steget inte så stort sen. Ett växthus har ju annars varit en dröm jag haft, men det har inte funnits tid till ett. Får ta en sak i taget, i år har jag ju försökt med Broccoli, Rödbeta och Gurkodling. Vad det gäller Broccolin så går det inte sådär jättebra. Jag kollade igår och det är ca tio plantor av 26 kvar. Jag vet inte om det är för varmt för dem, för torrt, för blött, för kallt. Jag avhärdade dem aldrig, kan kanske bero på det. De var rangliga också. Hade velat ha grova och fina plantor, men jag tror det är för mörkt här inne. Har inga bra fönster att ha plantorna i. 
Kanske får fixa odlingsbelysning till nästa år, om jag vill driva upp plantor då med. Skulle ju vara så himla kul om det gick att odla för husbehov under sommaren…