Lite trädgård blev det igår ändå…

22 maj, 2015 Av Av helenasahlqvist
Först fixade jag lite inne som jag hade tänkt. Sen gick jag ut i försommarsolen och såg över trädgården. Tänkte att det var dags att plantera ut de sista potatisplantorna som stått på tillväxt inne. De har blivit för långa och ett tag funderade jag på om det gick att toppa den, om man gör med andra växter. Har dock inte testat, för jag har försökt läsa mig till om det går eller inte, men inte hittat något. Sorten är Minerva, som jag hittat i höstats efter förra sommarens odling. De har jag lagrat i garaget under vintern och satte dem i kruka under våren. Att sätta potatis i kruka inne var ingen bra idé. Jag har på tok för mörkt inne för det.
Potatis med på tok för långa stjälkar

De här små potatisarna, de var inte stora alls, får bli et projekt under sommaren. Jag ska odla dem, utan att gräva ned dem, i löv och gräs. Ska bli kul att se om det fungerar. De får sitta vid sidan av komposten till slutet av juli någon gång.

Blev inte mer trädgårdsarbete gjort. Finns inte så väldigt mycket att göra nu annat än att vänta. Vänta och se om något behagar gro när det blivit lite varmare. 
Hallonjordgubben blommar. Det är huvudplantan, den som jag köpte förra året. 
Honeoye plantan som blommat först har tappat sina blad. Nu får vi se om det blir en jordgubbe också. Det beror på om någon pollinerat.

// Helena