Ärtorna har kommit upp

21 maj, 2015 Av Av helenasahlqvist
Jag försöker ta ett varv i trädgården varje dag. Det händer så mycket nu i maj. Träd och buskar blir gröna. Häcken skjuter skott. Det blommar lite här och lite där. 
Igår fick jag se att sockerärtorna kommit upp. Även potatisen jag satt, utan lock men i en odlingslåda, har kommit upp. 
Ett litet fint Ärtskott. Det fanns ett till när jag kollade igår.
Ett rådjur har besökt min trädgård. Fick lägga på fiberduk så de går någon annanstans.
Två potatisar har kommit upp i pallkragen. 

Jag satte potatis i halva pallkragen och ska sätta resterande del när de första kommit upp. Det får jag göra till helgen, eller kanske ikväll. Det beror på vad som hinns med.

Under lock växer det så det knakar. I alla fall potatisen och löken.

Potatisen och löken i en pallkrage växer som bara den. det är värre med dillen, spenaten, rödbetorna och sallaten jag sådde. Dillen såg jag en skymt av, sen försvann den. Kan vara så att den torkade, att jag var dålig på att vattna. Det blir ju bara kondensvatten i pallkragen med lock.

I trädgårdslandet, som inte är täckt, växer det inte heller. Ser bara småskymtar av plantor. Däremot är det massor av myror. Vet inte om myrorna förstör på något vis. Kan vara så att det helt enkelt varit för kallt ett tag. Jag vattnade ordentligt igår och lade på fiberduk, dels så det ska bli varmt och dels för att rådjuren ska gå någon annanstans.
Idag blir det prio inomhussysslor efter jobbet, men en runda i trädgården ska jag nog hinna med ändå. Det som växer växer ju så det knakar just nu.
// Helena