Projekt

19 maj, 2015 Av Av helenasahlqvist

Jag är en projektmänniska. Jag gillar att hitta på nya spännande projekt. Det är nog inte ofta jag slutför dem som jag borde bara. Ibland blir jag förvånad över att jag kan hålla ihop ett projekt så länge som jag gör. Mitt lilla odlingsprojekt började jag spåna på sensommaren förra året. Jag har hållit i det helt ok och än har jag inte tröttnat. Snarare vill jag mer och tycker det är kul än så länge. Mina ekonomiprojekt går upp och ner. Från superspara till superslösa. Kan ju vara bra att hålla ekonomin på en bra balanserad nivå. Det är ju inte kul i längden att extremt slösa eller spara. Mitt miljöengagemang går från lagom till extremnivå. Där tappar jag aldrig mark helt och blir supermiljöbov. Jag sorterar mer eller mindre i omgångar och använder mig inte av varken bekämpningsmedel eller mineralgödsel i min trädgård.
Det är likadant med brödbakning som med de andra projekten. Just nu har jag inte bakat alls på länge. I perioder bakar jag allt, jämt, och spar massor av pengar. Så träningen, den ligger jag verkligen på latsidan med. En period tränade jag rätt mycket. Nu tränar jag aldrig. Kan bero på att andra projekt tar den tiden.
Så just nu håller jag på med projekt – odla och försöker bygga upp projekt miljötänk. Skulle vara gott med hembakt bröd också, så jag får nog försöka ta mig tid att baka lite så hänger ekonomitänket med i bara farten.

// Helena