Blåsig fredag

9 maj, 2015 Av Av helenasahlqvist
Igår var det ju fint väder. Det tyckte jag i alla fall när jag satt och åt lunch på jobbet och tittade ut på innergården. Där växer stora körsbärsträd. De är överfulla av blommor nu och så himla vackra. Vi har en egen liten Kungsträdgården på jobbet med andra ord. 
När jag åkte hem märkte jag att det inte alls var så skönt ute. Det blåste riktigt mycket. Kände inget större behov av att vara ute. Speciellt inte eftersom det även regnat massor och vår lerjord är som gegga. 
Tog en kopp kaffe på altanen. Städade lite inne och gick ut ändå. Passade på att rensa lite ogräs. Fortsatte även med jobbet att röja upp i mitt lilla hörn. En tredjedel blev klar, så jag och Emil sådde frön av Honungsfacelia. Hade den växten i trädgårdslandet förra året för att inte jorden skulle vara bar. Den växer så det knakar, får blå blommor och massor av humlesurr. Humlor älskar den. Såg att det kommit upp en Honungsfacelia i trädgårdslandet. Troligtvis ett frö från förra årets blommor. Ska nog passa på att ta frön från dessa i år. Då behöver jag inte köpa nya. Den tanken gillar jag, en helt självförsörjande trädgård. 
Ska man ta frö är det ju viktigt att dokumentera, så man vet vad man sått. Det är ju bra att jag gjort det i den här bloggen nu. 
Igår passade jag på att flytta ut lite jordgubbsplantor till hörnet också. Det är sådana som blivit kvar lite här och där. Såna revor som på hösten smitit förbi odlingslådor och odlingsbäddar och satt sig där det passat dem. Alla är av min första sort som jag tror heter Dania. Det är så synd att jag inte kommer ihåg vad jag köpte för sort då. 
Idag ser det ut att blåsa mindre och solen skiner. Ska bli regn i eftermiddag, men kanske hinner vara ute en stund i alla fall.

Emil hjälper mig att vattna jordgubbsplantorna