Majs och gurka

8 maj, 2015 Av Av helenasahlqvist
När vi kom hem från Falköping i söndags sådde jag lite gurka och majs. Det är de sista grönsakerna jag tänkt förädla den här säsongen. Det blev tolv majskorn som jag pillade ner. Åtta frön vardera av frilandsgurka och en frilandsgurka som blir lite mer slangliknande. 
Majsen såg jag igår att det tittat upp ett skott. Nu på morgonen var det tre till. Den växer så fort när den väl kommer. En liten gurka tror jag också har börjat visa sig. Jag tror att det är vanlig frilandsgurka. Har för mig att jag sådde det bredvid majsen. Det har egentligen inte så jättestor betydelse. Det blir vad det blir helt enkelt.
Igår sådde jag i lite hål i drivbänken. Dillen kom upp för ett tag sedan, men nu har den försvunnit. Kan bero på att jag missat att vattna i drivbänken. Nu hoppas jag att det tar sig. På friland har massor grott, men det får jag visa en annan gång.