Trädgårdssöndag

20 april, 2015 Av Av helenasahlqvist
Heldag med trädgårdsarbete igår. Ja, nästan i alla fall. Fick fika besök på eftermiddagen, men resterande del ägnades åt trädgården.
Vaknade tidigt så redan vid åtta satte jag fart med omplantering av huvudsallat. Ser inte ut som huvuden än, men jag hoppas det blir bra till sommaren. Femton stycken blev det som fick ny jord och lite mer utrymme.
En fin Påfågelöga som jag lyckades komma riktigt nära.
Jag tror att det här kan vara spenat som redan kommit upp. Bara en vecka efter sådd.
Intill stickan skymtar en likadan till. Vid dillen är det istället en tistel. Den får sitta ett tag.

Läste på en sida om ekologisk odling och samodling att man med fördel kan låta tistlarna växa. När de blommar nyper man bort blommorna, så ska tisteln förhoppningsvis vissna. När den vissnat dör även rötterna och de har då luckrat jorden.

Jag vet ju inte om det fungerar, men det kan ju vara värt ett försök. Får återkomma i frågan…
// Helena