Fiskelördag…

19 april, 2015 Av Av helenasahlqvist
Igår packade vi matsäck för en heldag i skogen. Lina och jag bakade Chokladmuffins i fredags kväll som vi hade med. Så åkte vi mot Karlsdal och Mörttjärn. Vi var där för två år sedan med familjen Lindberg och det var så kul för alla fick napp.
Igår blev det inte lika kul, för det blåste hela tiden. Inte ett liv märktes av i sjön. Fiskade några timmar och gav oss sen av mot Lysingen i Villingsberg istället. Där var det lugn vind, men sjön var nästan tom på vatten. 
Tog Örgivsvägen och hittade fram till Holmsjön. Där hittade vi en lugn och fin plats intill ett utlopp. Så under tiden vi satt och metade och fikade i solen så porlade vattnet i bäcken bredvid. Riktigt mysigt. Ibland är det så härligt att bara vara familjen. Då får barnen all vår tid och de tycker också att det är härligt. 
Någon fisk blev det dock inte. Hade velat ha några Abborrar att röka idag, men så blev det inte. Vet inte om det är för tidigt för att få dem. Har ju inte kommit igång ordentligt med insekter i luften och vattnet är nog ganska kallt.