Stella

18 april, 2015 Av Av helenasahlqvist
Jag köpte ett Bigarråträd för några år sedan som heter Stella. Första året, det år vi planterade det, fick vi en Bigarrå. Ganska bra för att vara ett helt nytt litet träd. Förra året blommade det massor och blev massor med kart på det. När vi kom hem från en semestertur var det något djur som repat upp hela stammen. Så nu är trädet i princip dött. Fick se förra året att träder skjutit skott under den trasiga biten. Jag vet inte om Bigarråträd ympas vid rötterna eller uppe efter stammen. Är det vid rötterna så kan vi se fram emot fler bigarråer på trädet så småningom.
Under tiden ville jag ha ett nytt träd. Så igår åkte jag till Brickegarden efter jobbet. De hade några träd, så jag bad Sivert att välja ut ett bra åt mig. Packade in det i bilen och åkte hem.
Trädet ska stå där det tidigare stått ett prydnadsträd. Det trädet flyttade vi för några år sedan och det har sakta dött sedan dess. 
Det gamla trädet. 
Mitt nyinköpta Stella. Ett självbefruktande träd.
Gropen.
En perfekt plats för Stella. Inte för blöt plats och förhoppningsvis inte för torr heller.
Det vattnas i munnen redan. Jag älskar Bigarråer…
Färdigt. Ska bara sätta upp en stolpe till och så lite skydd mot gräsklipparen.

Igår blev det en sån där härlig dag. Jag planterade trädet på eftermiddagen, gick in och fixade käk och så gick hela familjen ut efter maten och skrotade runt. 

Idag blir det fiske på dagen och ikväll ska vi på 16:års kalas/middag. Låter som en ganska bra dag det med…
// Helena