Potatisfrossa

9 april, 2015 Av Av helenasahlqvist
För några veckor sedan började jag förgro potatis. Brukar aldrig göra det, men på en blogg jag följer förespråkade de det. Jag satte sex potatisar i krukor. det var potatisar som jag hittat i höstas i trädgårdslandet. Sådana där små som blir kvar när man hittat de stora. Jag sparade dem och tänkte sätta dem nu i vår. Jag vet inte vilka sorter det är, men kan tänka mig att det är Minerva. Brukar köpa den för att den är god och ger hög avkastning. Årets påse är en Minerva och av den satte jag nio stycken i en gammal kakburk. 
En av de ”gamla” potatisarna har växt så mycket att den behöver en större kruka. Ska plantera om den i antingen en mjölkkartong, en hög blompåse eller en hink. Har inte riktigt bestämt mig än. Väljer jag en blompåse, så kan jag ju fylla på med jord allteftersom den växer och vika upp kanten. 
Ska bli riktigt intressant att se när vi kan skörda av dessa. Kanske dags att lägga några fler på groning och snart är det dags att sätta några rackare ute. Har fixat lock till mina pallkragar och dem ska jag visa en annan dag.
// Helena