Bokstaven G

6 februari, 2015 Av Av helenasahlqvist

Aldrig har den känts så bra som nu. Aldrig har jag blivit så lycklig över en enkel bokstav, ett enkelt ord. Hade en fantastisk dag igår. Länge sedan jag läste så mycket en och samma dag och dessutom kände att jag lärde mig någonting. Är så lätt att läsa och sen komma på sig själv med att man inte uppfattat ett ord de senaste tio uppslagen.

Igår ringe mobilen. Är mest försäljare som ringer till den, som jag inte svarar på. Tänkte för mig själv ”måtte det vara ekonomiavdelningen”. Det var det. Sökte en tjänst som redovisningsekonom med systemansvar innan jul. Har mailat med redovisningschefen och har väntat på att tjänsten ska tillsättas med annan sökande.
I alla fall så ringde redovisningschefen igår och ville att jag ska komma på intervju. Så klart jag ville det. Så på onsdag ska jag dit.
Då saknades bara förra tentans resultat. Skulle ju kännas bra, vid en intervju, att jag reducerat antal ej avklarade kurser. Resultatet skulle komma senast idag, så jag kollade Kau’s sida varje timme igår.
Till slut, klockan halv fyra, kom det. Ett Godkänt. Har aldrig blivit så lättad över att bli godkänd. Nu är det bara fem tentor kvar. Tre små i mars, en liten i april och en stor i juni. Den i juni har jag aldrig skrivit, det är Statistik, så det känns bra.

Idag är jag och Lina också hemma. Febern har övergått till snorig och tät näsa. Ska packa det sista inför helgen i Säfsen. Så ska jag plugga massor. Bäst att ta tillvara tiden. Prick en månad kvar till nästkommande tenta….

/ Helena