Snö, snö & snö…

31 januari, 2015 Av Av helenasahlqvist

Nu har det ju nästan snöat non-stop i en vecka. Regnade ju i början på veckan i och för sig, men i alla fall.
Det har varit en fullproppad vecka. Jobbat hela dagar. Hade lite lugnt på måndagkvällen, så jag pluggade. Tisdagen steriliserade vi båda katterna, så det blev lite pyssel med dem på kvällen. Onsdag var tandläkardag för mig. Behövdes ingen åtgärd i år vilket är hur skönt som helst.
Tog vägen förbi Ica efter tandläkaren och köpte massor av frukt. Har bestämt mig för att inte äta godis eller andra gottigheter på vardagarna, så det var lika bra att bunkra upp med frukt på jobbet. Köpte bara ekologiska frukter. Clementinerna såg hur tråkiga ut som helst, glanslösa och nästan torra. Smaken var däremot gudomlig. Vilken skillnad! Det är helt klart värt några kronor extra när man får en sån smakupplevelse.
Min arbetskamrat, Ann, sa dessutom något ganska bra häromdagen. Typ att kan man lägga över femtio kronor på en godispåse, eller på godis över huvudtaget, så har man råd att lägga några kronor kilot extra och få ekologiskt. Jag kan bara hålla med.
Mat över lag kan det nog vara värt att betala lite extra för och få bra råvaror. Strider helt mot mitt ekonomiska tänk, men lite konflikter kan ju vara utvecklande.
Köpte massor av fröer i onsdags också, så nu kan jag börja så. Inte allt förstås, men sånt som tar lite tid. Som purjolök. Glömde köpa rotselleri, så det får bli en annan dag.
Igår åkte vi med Sotis till pensionatet. Han ska vara hos svärföräldrarna några dagar. Anledningen är att han inte behöver använda tratt efter operationen. Sally måste ha det för att inte komma åt såret så att stygnen försvinner. Men Sotis är inte sydd, så han kan gå utan. Han behöver däremot ha tratt för att inte komma åt hennes sår. Så bäst för honom är att vara borta tills Sallys sår är läkt, vilket är om ca en vecka.
Idag ska jag ägna mig åt städning och skidåkning. Ska nog inte åka själv, men följa SM hade jag tänkt. Hade kanske varit kul att åka upp till Ånnaboda och vara på plats, men men. Tror inte att barnen orkar stå och titta så länge.
Trevlig lördag!