Tankar kring Eko

22 januari, 2015 Av Av helenasahlqvist

Egentligen borde det ju inte vara ett val. Det borde ju vara det enda logiska som finns. Att köpa ekologisk mat. Vem vill stoppa i sig okända ämnen som vi inte vet hur kroppen hanterar? Är vi inte mer rädda om oss än så? Visst, det kan ju vara ofarligt, men varför chansa? Ok att det kostar mer, men vad är hälsa värld? Frågan är också om man kan jämna ut prisskillnaden på något vis. Det går ju exempelvis att baka eget bröd istället för att köpa. Det går att köpa grönsaker efter säsong, köpa svenskt i första hand.
Naturskyddsföreningen rekommenderar att vi köper fem ekologiska varor, bananer, vindruvor och kaffe är tre av dem. Det är produkter som det används mycket bekämpnings på.

Sen kan jag tänka mig att det näst bästa är att köpa närodlat. Då vet man vart maten kommer från och vet att det inte är onödiga transporter.
Jag funderar på att vid något tillfälle göra en helt ekologisk inköp. Bara för att se vad det kostar.
Återkommer om det!

// Helena