Mot ljusare tider…

17 januari, 2015 Av Av helenasahlqvist

Förgyller morgonen med att blicka framåt. Försöker oftast tänka så i och för sig. Borrar inte ner mig i det som varit, det jag inte kan ändra, utan ser framåt och det jag kan påverka. Det här kan jag dock inte göra ett skit åt: Soltiderna!

Idag går solen upp klockan 8:38 och solen går ner klockan 15:45. Den kommer vara uppe 7 tim och 7 min idag, vilket är 30 % av dygnet. Längtar verkligen till 50/50 och kanske sommarsolståndet då det är 78/22. Bättre än så blir det inte här.
På en vecka har dagen blivit 23 min längre och sedan vintersolståndet 56 min längre. Nästan en timma skiljer det.

Lite kul fakta.
Tentade igår och det kändes bra. Har aldrig suttit så länge på en tenta. Började till och med kolla på klockan och bekymra mig över om jag skulle hinna.

På måndag är det ny kursstart. Då ska jag vara med direkt, kanske, och plugga till den tentan. Ska ju på semester nu, men får försöka hitta tid för studier.

// Helena