Så kom snön…

11 januari, 2015 Av Av helenasahlqvist

Igår vaknade jag till en grön värld. Det skulle bli snö under förmiddagen. Det började snöa runt niotiden. Jag funderade på om det var möjligt att göra skidspår i kohagen på andra sidan vägen. Emil och jag tog en promenad för att se närmre på underlaget. Hittade en hage som var perfekt. Helt jämn och fin mark, med ganska kort gräs. Det var bara att vänta tills snödjupet blev tillräckligt.
Efter lunch bedömde jag att snömängden räckte, så jag gav mig ut. Hade vallat för rätt temperatur, men upptäckte att snön frös fast i vallan. Bara att skynda hem och gå lös med vallaväck. Tillbaka och fick staka mig fram. Var lite kuperat, så det sved i armarna efter två varv. Då hade snörandes övergått i regn och blåsten tilltagit så det piskade i ansiktet på mig. Dock ganska behagligt eftersom jag samtidigt var så himla varm.
Idag var snön och spåret kvar, så Lina och jag gav oss ut. Idag hade jag vallat, det var minusgrader ute. Genomslag på vissa ställen, men eftersom det var gräs gjorde det ingen skada på skidorna. Mätte banan, den var 580 m, åkte tre varv totalt 1,7 km, sen var armarna som gelé.

// Helena