Äntligen fredag!

9 januari, 2015 Av Av helenasahlqvist

Ja, faktiskt så känns det skönt. Har kommit in i en annan andning under julledigheten, så jag har varit segstartad på mornarna. Tur att jag ”bytt” jobb så att jag inte har nån tidspress på morgonen. Enda tiden som är bra att hålla är att fritids äter frukost kl kvart över sju så då bör barnen vara på plats. Det ger mig en hel halvtimmes sovmorgon.
Jobbet, som är mitt gamla, kom jag in i ganska fort. Inga konstigheter där. Det är ju ändå 1,5. År sedan jag slutade. Till veckan ska vi dessutom flytta till nya lokaler, så det kommer nog bli kanon. Ska dit på APT idag så det blir kul att se hur det ser ut.
Har tenta i Beskattningsrätt nästa fredag, så kvällarna har bestått av att plugga, tänka och försöka minnas. Veckan som kommer måste jag utöka detta pluggande för tentan vill jag sätta. Det är ju faktiskt bara jag som kan påverka resultatet av den, så….

Börjar så smått planera mitt trädgårdsland också. I februari hade jag tänkt börja så lite frön inne. Är så sjukt inspirerad av en blogg jag läser, men hon som skriver har lite andra förutsättningar än mig. Jag har följt henne sedan tidig höst. Hon odlar hela familjens grönsaksbehov från juni till nyår. Under den perioden köper de inga grönsaker. Riktigt imponerande! Och vad billigt det borde bli och ekologiskt och närproducerat.
Jag får köra i liten skala. Hon har odlat upp 400 kvm av deras tomt. Hennes vision är att nästan alla som bor i villa har samma möjlighet. En köksträdgård i hennes storlek får plats i väldigt många villaträdgårdar. Jag kommer odla på ca 25 kvm kan jag tänka mig. Har inte mätt exakt, men har för mig att det blir nåt sånt. Det kommer bl.a. bli ärtor (socker och vanliga), gurka två olika sorter, morötter, majs, spenat, sallad, dill och självklart potatis. Har ju jordgubbar sedan tidigare.

Oj, dags att dra mot jobb.

// Helena