Många bra saker på en kväll…

16 december, 2014 Av Av helenasahlqvist

Igår passade jag på att kolla igen Jul med Ernst som jag missade i torsdags. Vilken smart karl det är. Han sa att julgodis är som en mental flytväst under julen. Haha. Sen sa han att folk säger att de inte har tid. Och funderade på vad de ska spara all tid till. Det är ju inte så att man kan samla all sparad tid och ta fram den senare.
Sen kollade jag på Vetenskapens Värld. Hur bra som helst. Det handlade om åldrande. Hur vi ska leva längre. En reporter sökte upp en blå zon i Sverige. Alltså en zon där befolkningen blir som äldst. Han hamnade i gränstrakter mellan Skåne och Småland. Hemligheten kan vara att man ska jobba hårt (motionera), äta mycket frukt och grönsaker och ha bra människor runtomkring sig. Livsstilen påverkade till 50% hur gamla vi blir gener till 25% som vi inte kan kontrollera och gener som vi kan kontrollera påverkar till 25%. Mycket spännande. Med tanke på att morfar blev över 90 och mormor (som vi hälsade på i lördags) är 93 år, så har jag bra gener i grunden.
Sen skulle vi inte stressa heller.

Ja, ja. Vi får väl se hur det går. Skulle ju vara kul om man fick vara frisk och kry, som mormor är, tills  man är gammal. Dags att motionera kanske.

// Helena