5 kvar!

15 december, 2014 Av Av helenasahlqvist

Nu är det bara fem arbetsdagar kvar för mig på Skrantaskolan. Det ska bli så himla skönt, när dagen slutar på fredag, att åka hem. Det har varit en givande termin och jag har lärt mig otroligt mycket. Lärt mig mycket om andra, mycket om mig själv och mycket om annat. Jag har haft nya arbetsuppgifter, som ger mig ytterligare substans i ett CV. Lärde mig diarieföra förra veckan, bland annat. Har lärt mig att det är viktigare vilka man jobbar med än vad man jobbar med. Sen att det är viktigt vad man jobbar med också, men har man inte bra människor omkring sig så kan det förstöra psyket helt.
Det har varit kul att få inblick i skolans värld, samtidigt som det ska bli skönt att arbeta mer ostört. Jag har fått lära mig att gammal är äldst. Vilket är helt absurt eftersom nytt blod kan tillföra så otroligt mycket mer. Varför inte ta vara på den kunskap som de yngre fått lära sig? Jag blir så trött. Tycker synd om de som kommer med värdefulla idéer och nytänkande som blir totalt kapade vid fotknölarna eller itvingade tvångströjor. Jag har mött lite av det, jag har sett mer av det. Den som är äldst ska inte tro att den vet mest, den ska veta att det inte är så!

Nåja, nog om det. Som sagt fem dagar kvar, sen ska jag vara ledig i 2,5 vecka. Ska bli så otroligt skönt. När jag börjar jobba igen är det som Placeringsassistent. Ett vik på ett år. Ska bli skönt att veta vart jag kommer vara i ett helt år framöver. Är ju fast anställd, men har ingen fast placering, än. Sen har jag plugg att ta tag i fick U på en tenta i höstas som jag gör om på måndag. Kollade igenom rättningen och insåg att av de 4 p jag var från G så var 6 p slarv fel. Jag hade vänt på debet och kredit och inte läst kontoplanen ordentligt. Så synd. Men nästa vecka sätter jag den!

// Helena