Wash it black…

4 december, 2014 Av Av helenasahlqvist
Jag har några plagg i garderoben som jag nästan skäms över att använda. Det är svarta, sköna plagg. Problemet är att de inte är svarta längre. Så kom jag på för en vecka sedan att jag kan försöka färga kläderna svarta. 
När vi var på Maxi häromdagen letade jag färg. Det visade sig till och med finnas ”reparations”-kit. En förpackning heter Renovator. Den använde jag igår. Den innehöll två påsar och en påse skulle räcka till ex ett par jeans. Jag hade ett par jeans och ett par byxor, så jag använde båda påsarna. 
Supersmidigt var det också, bara in med kläderna i tvättmaskinen, i med färgpåsarna i maskinen och sen ner med tvättmedel i tvättmedelsfacket. Två timmar tog det. Blev lite fundersam efter ett tag när jag tittade in i maskinen och vattnet var lila, men, men.
Jag torkade ur maskinen efteråt och körde ett snabbprogram med gamla vita handdukar. De fick ingen färg, så jag tror det mesta försvann.
Resultatet syns nedan. Tyvärr har jag ingen ”före” bild, men om man jämför med tröjan, så är det viss skillnad. Den har också varit svart en gång. Den tar jag en annan dag. 
Kostnad: 41:- + tvättel och vatten…
// Helena