Otroligt!

13 november, 2014 Av Av helenasahlqvist
Idag är det tentadag. Om en stund i alla fall. Först har jag pluggat i  nästan två timmar. Sen kom sotaren för sotning och brandskyddskontroll. Inga problem där, vilket var skönt. När väl sotarna åkt kände jag för att rensa hjärnan ett tag. Hur gör man det då? Jo, man drar på sig kläder så man inte ska frysa och ett par rejäla skor och tar en promenad i skogen. 
Tänkte att det kunde finnas trattisar i skogen eftersom det knappt varit frost en enda gång så jag tog med en påse. Gissa om jag blev förvånad när jag närmar mig svampstället och får syn på en gul lysande solliknande varelse i mossan. En gul kantarell, i November! Det visade sig att den inte var helt ensam i skogen. Det kryllade av kantareller. Ganska blöta, men säkert helt ätbara. 
Fick tillslut med mig närmre 500g kantareller hem. 
Nu hoppas jag att jag fått tillräckligt med energi för att tentan ska flyta på bra i eftermiddag.
Ha en bra torsdag!
// Helena