Stöd

3 november, 2014 Av Av helenasahlqvist

Nu har beräknaren varit i farten igen. Älskar att räkna på saker och ting och komma fram till hur man på bästa sätt får så mycket som möjligt för så lite som möjligt.
Nu kom jag på det där med studiestöd igen. Vi kan alla söka studiestöd, om vi studerar. Om vi vill studera alltså. Det är ju inte alla som vill det, men jag tycker att det är givande och kul. Dessutom får man ”betalt” när man studerar. Inte så att det blir lön som för ett heltidsjobb, men som hobby kan det ju vara riktigt trevligt.
Som mest kan man få studiestöd för 240 veckor. Om man studerar på heltid. En termin är på 20 veckor vilket betyder att man får studiestöd 12 terminer, om man läser på heltid. Det är sex år. Varje vecka ger 705 kr i studiestöd. Om man nu tar ut hela sin rätt till studiestöd är detta 169200 kr. I rent bidrag som man inte behöver betala tillbaka. Varför ska man låta de pengarna brinna inne? Visst att man får räkna med lite lägre lön under tiden man studerar, om man studerar på del eller heltid och samtidigt försöker hinna jobba, men ändå. Det är ju ingen som kommer tacka dig, eller mig för att vi inte ”tagit ut” de pengarna.
Det gav mig en liten motivationskick att sätta mig och läsa revision ikväll. Det finns en framtid och den är full av kunskap, och kunskapsluckor som ska fyllas…

// Helena