Fixa fiffiga odlingsstickor.

29 oktober, 2014 Av Av helenasahlqvist
När maten stod i ugnen igår kväll passade jag på att pyssla. Jag tänkte att det måste gå att det borde gå att ordna sådana där små fiffiga stickor med text på att stoppa ner i jorden när man planterat. Har sneglat på några pinnar för ändamålet på Biltema, i trä. Trä har ju dock en tendens att ruttna och bli fult. Då kom jag på att det bästa borde vara att göra dem i plast. Vi återvinner all vår plast, så därför borde vi ha någon lämplig förpackning att göra pinnar av. 
Jag valde en flaska som det varit Såpa i. 
Det man behöver är: En förpackning, en vass kniv, en sax, en penna och en linjal. Sen behöver man en vattenfast penna att skriva med.
En Såpaflaska som jag tagit bort etiketten på.
Jag mätte upp 1,5 cm breda remsor på flaskan.
Sen var det bara att skära. Klippte till spetsen och skrev på stickan.
Sen är det bara att sticka ner stickan i jorden.
Blev ju riktigt bra.

Jag använde en marker som är vattenfast. Den går dock att ”sudda” med nagellacksborttagning. 

Pyssla lugnt!
//Helena