Jag mot fru Iris

18 oktober, 2014 Av Av helenasahlqvist

Igår innan tentan passade jag på att vara ute. Det var riktigt kallt när jag gick ut, mössa på och handskar. Jag frös ändå. Tänkte att jag blir nog snart varm. Det blev jag. Brottades en bra stund med Irisen innan jag fick ge upp. Spaden gick av. Idag får jag testa med ett spett och en skyffel…

Fru Iris tar över hela rabatten

Under Irisbladen fanns mycket riktigt en Blåsippa.
Och under det här ogräset hittade jag Vintergröna. 
Efter omgång ett mot Iris. Jag förlorade, spaden gick av…
Sydöstra hörnet av tomten. Här tar en säg överhand och skuggar marken.
Nu har jag gallrat bort lite av sälgen. Resten ska också bort. 

Idag ska jag sätta upp skydd för fruktträden och lönnen. Det har hänt förut att älgen har varit här på vintern och ätit av skotten på träden. Förra vintern gick det bra ändå, men nu har lönnen tagit fart, så jag vill inte riskera att den blir älgmat i vinter.
Det är nog dags att ställa undan Harald också (gräsklipparen), det växer inte så mycket nu så han kan få vila. Det sista gräset tar vi med vanliga gräsklipparen och uppsamlare. Så får vi med alla löv också.

Nähä, dags att fånga den här dagen!

// Helena