När spontaniteten tar överhand…

5 oktober, 2014 Av Av helenasahlqvist

Ibland handlar man i ren impuls. Så där spontant så man knappt hinner tänka. Så blev det idag. Satt och pratade om Idrefjäll vid morgonkaffet. Vad skönt det skulle vara att åka dit en vecka. Kollade vad som fanns ledigt gällande boende och blev bara mer och mer sugna. Till slut var stuga bokad och så är det med det. Ska bli så himla kul att komma dit en vecka i vinter. Ska bli kul att åka lite andra backar än de vi är vana vid. Nog för att vi har varit där förut, flera gånger, men ändå. Idrefjäll är bra. Nära till allt, backar, lift, pizzeria, centrum med med mataffär, sportbutik och flera restauranger och sporthall med bowling och bad. Ja, det låter ju inte helt dumt. Dessutom är det pister i fyra väderstreck och en uppsjö av backar.

Nedre delen av västbacken. Januari 2005

I bakgrunden ser man Västbyn, nästan längst upp i den ska vi bo. 

Vy mot toppen vid vägövergången i 6-stolliften.

Korsar mellandelen på Västbacken.

Västbranten

Utsikt mot Burusjän och Nipfjället.

Det var några bilder från 2005. Nedan är bilder från Januari 2008.

Samma gata som vi ska bo på i vinter.

Utsikt mot Norge

Så till slut ett par bilder från senaste trippen i januari 2011.

Vackra, mäktiga fjäll i Norge.

Ska som sagt bli himla härligt att komma dit.
Som en jämförelse kan jag ju säga att Idre har 40 pister, Säfsen har 16. Idre har 304 m fallhöjd Säfsen har 180 m. Säfsens topp (Solberget) ligger på 472 m ö h, Idres, eller Gränjåsvålens topp ligger på 890 m ö h. Det betyder mer snösäkert.

Nåja. Det är några månader kvar dit…

// Helena