Omvärdering…

1 oktober, 2014 Av Av helenasahlqvist

Ibland får man ideér. Sådana där blixtnedslag som man kanske inte tänkt på tidigare. eller kanske tryckt undan fastän man vet om dem. Igår fick jag en sån. Det började egentligen med att jag kollade vad det kostade att ställa husvagnen i Trysil istället för i Tandådalen. Kolla lite pistkartor och övrigt. Vad får man om man väljer det istället för Sälen. Norges bästa skidåkning jämfört med ett medelmåttigt Sälen. Trysil har 67 backar, som alla är på samma berg. Sälen har 116 som är på fyra berg. Trysil har 685 meter i fallhöjd, Sälen har som mest 303 meter. Sälen har 163 km preparerade pister, Trysil har 71 kilometer preparerade pister. Dessutom har Trysil en backe som är hela 5,7 km lång.Det är nästan dubbelt så långt som Idres ”Dalarnas längsta” som är tre kilometer. Dock är det nog även Dalarnas tråkigaste backe också. Ja, det tål att tänka på. Skulle ju vara kul att se något nytt varje år. Är sugen på att åka till Åre också. Har inte varit där, men det ska ju tydligen vara bra.
Blev sugen när jag hittade det här klippet på YouTube. Vem blir inte det liksom?

Ser så himla härligt ut. Gäller att ha tur med vädret bara.
Nej, dags för lite frulle.

// Helena