Det där med att planera…

29 september, 2014 Av Av helenasahlqvist
Kyckling och fläskfiléspett, Kyckling och råstekt potatis, kyckling och grönsakswook med nudlar, köttfärsgratäng.
Hur skulle det vara om man blev bättre på det där som kallas ”planera”? det händer nästintill varje dag att jag funderar på vad vi ska äta på kvällen. Det är det i mitt huvud som skapar mest bekymmer, som jag ältar och inte kan släppa. Det är ju så att man måste äta, varje dag. Det är ju så förbaskat tråkigt bara. Om man ändå fick laga fest-mat varje dag, men så funkar det ju inte. Jag skulle verkligen behöva strukturera upp våra mat-planeringsrutiner. En period gjorde jag matlista som jag hade satt i en plastficka på anslagstavlan. I fickan hade jag fyra veckomatsedlar. Så smidigt! En annan period hade jag laddat recept på mitt Ica. Också fruktansvärt smidigt. Nu vet jag inte vad jag ska hitta på den här gången. Får väl börja blogga mat i några veckor och på så sätt göra en ny variant av veckomatsedel. Då kan man ju kolla tillbaka på det i efterhand. Jaja vi får se hur det blir. Kanske får starta en ny blogg-tråd på blogger med bara min mat och mina recept. Kan ju bli intressant. Nåja, det är ju det där med ork också. Har varit dåligt med det den senaste tiden. Tur man har Säfsen att åka till för att tanka lite sol, luft och energi. Får se hur det blir nästa år när vi inte tänkt åka dit. Kommer med all säkerhet sakna den energi man får av att träffa de vänner vi fått där uppe. Det är så härligt att träffa människor som man inte delar någonting av vardagen med. 
Nähä, kanske dags att skala potatis. Ikväll blir det falukorv i ugn med kokt potatis och rivna morötter. Få ta och lägga ut en blid sen.
// Helena