Flextid…

20 september, 2014 Av Av helenasahlqvist

Flextid är nog en av de bästa sakerna med mitt jobb. Det är nog på grund av den jag vill arbeta kvar i kommunen. Den och semesterdagarna. Kan få 30 semesterdagar nästa år och när jag fyller 40 kan jag ta ut upp till 35 semesterdagar. Det känns ju som att jobbet är något man måste göra för att få så mycket fritid som möjligt. Lever ju verkligen inte för att jobba. Nej, jag jobbar så jag kan leva så gott som möjligt. Förstår verkligen inte dem som sitter kvar och jobbar längre än nödvändigt. Som stannar på jobbet, trots att verksamheten tillåter att man slutar 15 en fredag. Eller de som jobbar sent, fastän arbetsdagens 8 tim är slut för flera timmar sedan och bara för att hinna med jobbar tre timmar till. En dag eller två kan det väl vara ok om det jämnar ut sig i slutändan. Annars är det något fel. Nä, jag tycker människor i allmänhet som jag stött på lite här och var är för dåliga på att säga ifrån. Drar snittet iväg, så säg nej! Är årsarbetstiden 2080 så är den ju det och antagligen det man får lön för. 

Igår flexade jag ut vid 15 och passade på att gå till skogen för att leta svamp. Hittade inte jätte många förr det är så himla torrt i skogen, men några kantareller och några taggsvampar blev det. 

//Helena